Psykisk helse – barn og unge
Studietilbud / Studietilbud med studiepoeng / Psykisk helse – barn og unge
Er du opptatt av å gjøre en forskjell i barn og unges liv? Vår fagskoleutdanning Psykisk helse barn og unge gir deg en helhetlig forståelse av barn og unge i et helsefremmende og forebyggende perspektiv. I tillegg får du en praktisk tilnærming til diagnoseforståelse hos barn og unge. Utdanningen gir deg en solid faglig plattform for å kunne bidra i arbeidet med psykisk helse og trivsel hos barn og unge ved å styrke din kompetanse.

Fagskoleutdanningene i helse- og oppvekstfag har som samfunnsoppdrag og dekke arbeidslivets kompetansebehov. Fagskoleutdanningen er en høyere yrkesfaglig utdanning i Norge, og utdanningen reguleres av Lov om høyere yrkesfaglig utdanning. Fagskoleutdanningen har som overordnet mål å utdanne reflektere yrkesutøvere, med høy yrkesetisk standard som tar initiativ til å planlegge, organisere og iverksette tiltak i samarbeid med tjenesteytere, brukere / pasienter og pårørende. Studentene skal etter endt utdanning ha etablert et grunnlag for livslang læring og kontinuerlig omstilling med klar forankring i arbeidslivet.
I henhold til lov om høyere yrkesfaglig utdanning, er innhold og bestemmelser i denne fagskoleutdanningen vedtatt av styret i Folkeuniversitetets Fagskole AS. Nivået er i henhold til Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk for livslang læring (NKR).
Kort om utdanningen
Fagskoleutdanning i Psykisk helse barn og unge gir deg viktig kompetanse innen helsefremmende og forebyggende arbeid for barn og unge, samt forståelse for psykiske lidelser som påvirker denne aldersgruppen.
Utdanningen er delt opp i to emner på 15 studiepoeng hver og gir deg både teoretisk innsikt og praktiske verktøy for å kunne jobbe målrettet med barn og unge.
Gjennom utdanningen vil du først få en bred forståelse av faktorer som påvirker psykisk helse, fra forebygging til helsefremmende tiltak. I det andre emnet får du innsikt i hvordan ulike psykiske lidelser påvirker barn og unge, samt hvordan du best kan bruke diagnoseforståelse i arbeidet.
Utdanningen legger vekt på hvordan du som fagarbeider kan skape relasjoner og støtte barn og unge, foresatte og kollegaer på en måte som fremmer mestring og trygghet.
Passer utdanningen for deg?
Ønsker du å bidra til å forbygge utfordringer før det utvikler seg alvorlige problemer. Vil du styrke din kompetanse innen helsefremmende arbeid og diagnoseforståelse å være en ressurs for barn og unge, deres familier og samfunnet som helhet? Da er denne utdanningen skreddersydd for deg.
Opptakskrav og studieplan
Finansiering
Utdanningen er godkjent i Lånekassen for lån og stipend. Søknad sendes elektronisk til Lånekassen. Studiested i lånekassesøknaden er Folkeuniversitetets Fagskole. Hvis du er medlem av en fagforening, så kan du søke om støtte til utdanning via fagforeningen din.
Det kan være mulig for kommunene å søke midler gjennom Kompetanseløftet. Det åpnes bl.a opp for tilskudd til kollektiv etterutdanning innen skoleverket. Gjennom tilskuddsordningen skal kommuner kunne vurdere kompetansebehov og gjennomføre kollektive kompetansetiltak.
Ordningen skal bidra til å bygge grunnleggende kompetanse for å ivareta inkludering og tilrettelegging i tråd med målsetningene for kompetanseløftet.
Studiepoeng: 30
Obligatorisk deltakelse
Krav til oppmøte og deltagelse i undervisning er 75%. Du er selv ansvarlig for å holde deg oppdatert på timeplanen og eventuelle endringer, og kontrollere at din deltakelse er korrekt registrert.
Fagområde: Helsefag
Studiepoeng: 30
Eksamen: Hvert emne avsluttes med eksamen. Læringsutbyttebeskrivelsene i studieplanen er grunnlaget for vurdering av kompetansen studenten viser under eksamensgjennomføringen.
Studienivå: Høyere yrkesfaglig utdanning, nivå 5.1
Studieavgift: (kommer)
Gol, Drammen, Trondheim