Innovasjons- og bærekraftsledelse i praksis

Studietilbud / Studietilbud med studiepoeng / Innovasjons-og bærekraftsledelse i praksis

Studieprogrammet er en videreutvikling av “Innovasjonsløft Hallingdal 2015-2023” og tilbys ansatte i alle typer virksomheter i Hallingdal og omkringliggende regioner.

Gjennom satsingene «innovasjonsløftet» og «helhetlig innovasjonsprogram» har det i Hallingdal vært jobbet systematisk med innovasjon siden 2015. Til sammen har over 140 virksomheter deltatt med hvert sitt utviklingsprosjekt, og mer enn 250 personer har vært med. Som en videreføring av innovasjonssatsingene tilbyr USN nå studieprogrammet “Innovasjons- og bærekraftsledelse i praksis”.

Høsten 2023 tilbys emnet “Innovasjonsledelse i praksis, og våren 2024 gjennomføres et emne rettet mot bærekraft og sirkulærøkonomi. Studieprogrammet er skreddersydd ansatte i alle typer virksomheter i Hallingdal og omkringliggende regioner. Målet med studiet er å øke den formelle kompetansen innen innovasjon og nyskaping til beste for virksomheter og regionen.

Et regionalt tilbud

Første emne starter opp høsten 2023 på Torpomoen i Ål kommune, og er utviklet i samarbeid med Torpomoen Utvikling AS og Hallingdal Næringshage AS. Studiet er finansiert gjennom midler fra Sparebankstiftelsen i Hallingdal og «Sats på Hallingdal», et program i regi av Regionrådet for Hallingdal.

Torpomoen tilbyr overnatting og måltider til deltakerne i forbindelse med samlingene. Informasjon om priser og bestilling kommer i informasjonsskriv til deltakerne.

Samlingsdatoer og eksamen

  • 19. og 20. september
  • 17. og 18. oktober
  • 23. og 24. november
  • Innleveringsfrist eksamen: mandag 11. desember kl 14

(Undervisningsukene ligger fast, men små endringer på undervisningsdager kan forekomme).

Undervisningen vil veksle mellom undervisning/ forelesning, case og oppgaveløsning og studentpresentasjoner. Det legges vekt på studentaktive undervisningsmetoder gjennom dialog og casediskusjoner med problemstillinger relatert til egen virksomhet og Hallingdalsregionen. Mellom samlingene har studentene tilgang til nettbaserte læringsressurser i læringsplattformen Canvas og veiledning med faglærer(e).

Eksamen er et skriftlig prosjektarbeid i gruppe som utarbeides gjennom semesteret. I tillegg er det en individuell hjemmeeksamen over 2 uker.

Emnet avsluttes med en fagdag med presentasjon av utvalgte prosjekter torsdag 11. januar 2024.

Målgruppe

Ansatte i alle typer virksomheter i Hallingdal og omkringliggende regioner, som har behov for kompetanse relatert til innovasjon og nyskaping. Studiet henvender seg til ansatte i både offentlige og private virksomheter.

Hva lærer du?

  • Kunnskap om sentrale teorier, prosesser, metoder og modeller som benyttes ved ideutvikling
  • Ulike steg i innovasjonsprosesser, suksesskriterier og risikofaktorer
  • Teste og evaluere hvordan ideer og prototyper fremstår for kunder/ brukere
  • Utvikle forretningsmodeller
  • Kunne planlegge, gjennomføre og ta del i entreprenørielle prosesser
  • Kunne anvende entreprenørskaps- og innovasjonsteorier i praksis

Emnet kan innpasses som et valgemne i Årsstudium i ledelse.

Kostnader

Gratis for ansatte i regionen. Litteratur og evt. reise- og opphold kommer i tillegg.
Semesteravgift kommer i tillegg.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse.

Realkompetanse kan vurderes. For å kunne søke på grunnlag av realkompetanse må du fylle 25 år senest det året du søker opptak. Vi ber deg legge ved skriftlig begrunnelse på hvorfor du mener du kan kvalifisere for opptak. Du må også sende med arbeidsattester som bekrefter minimum 5 års relevant yrkeserfaring (realkompetanse). Send i tillegg vitnemål fra utdanning hvis du har.

Har du utdanning fra land utenfor Norden, må du dokumentere norsk og engelsk.

Løpende opptak av kvalifiserte søkere, som betyr “førstemann til mølla”.

Informasjon med forbehold om trykkfeil.

Tekst og informasjon hentet fra Universitetet i Sørøst-Norge, og tilhører dem.

Studiepoeng: 7.5

Målet med studiet er å øke den formelle kompetansen innen innovasjon og bærekraft. Høsten 2023 tilbys første emne i programmet: “Innovasjonsledelse i praksis”. Søk nå for å sikre deg plass på første emne i dette studietilbudet som tilbys gratis.

Studieinformasjon

Type studie: Deltid, samlingsbasert, 1 semester

Sted: Torpomoen

Skolens emneplan

Søknadsfrist

Utløpt