Palliativ omsorg

Ønsker du å være en viktig ressurs for alvorlig syke, døende mennesker og deres pårørende? Studiet gir deg kunnskap om alvorlige sykdommer og deres behandlingsformer. Du lærer også om lindrende pleie av mennesker med uhelbredelig sykdom, og om ivaretagelse av pårørende. Utdanningen gir deg ettertraktet kompetanse for å bidra til god livskvalitet og helhetlig omsorg i livets sluttfase.

Kort om utdanningen

Gjennom denne utdanningen vil du bli kjent med hvordan å ivareta og gi en helhetlig omsorg hos mennesker som er berørt av alvorlig sykdom. Målet er å utvikle deg til å bli en ressurs i palliativ omsorg og få god kompetanse i kommunikasjon med pasienter og pårørende, ha faglig kunnskap om sykdom, smertekartlegging, smertelindring og håndtere sorg og krisereaksjoner.

Utdanningen ligger i Samordna opptak og søknadsperioden for hovedopptaket er mellom 1. februar og 15. april. Dersom det er ledige plasser, vil det være mulig å søke restplasser fra 31 mai til september. Hvilke utdanningstilbud som ligger på restplasser, kan variere i søknadsperioden. Søkere med bakgrunn som sykepleiere vil ikke få opptak til denne utdanningen. Sykepleiere henvises til videreutdanning på høgskole-/universitetsnivå. Studenter med tidligere fullført emne 1 eller annen helsefaglig fagskoleutdanning kan søke seg inn fra emne 2, med opptak fra oktober. Datoene for emne 2 og emne 3 er henholdsvis januar og mars/april.

Passer utdanningen for deg?

Denne utdanningen kvalifiserer deg for oppgaver innen palliativ omsorg i kommunehelsetjenesten og i spesialiserte enheter for alvorlig syke og døende– på sykehus, sykehjem og hjemmebasert omsorg. Våre dyktige lærere vil veilede deg og vi står alltid klare til å gi den støtten du trenger underveis.

Opptakskrav og studieplan

Gjennomgå den fullstendige studieplanen her, hvor du finner omfattende informasjon om hele utdanningsløpet, opptakskrav og en detaljert oversikt over emneoppbyggingen. (Eksterne lenker)

Finansiering

Studentbetalingen varierer for hvert enkelt utdanningstilbud. Utdanningen er godkjent i Lånekassen for lån og stipend. Søknad sendes elektronisk til Lånekassen. Studiested i lånekassesøknaden er Folkeuniversitetets Fagskole. Hvis du er medlem av en fagforening, så kan du søke om støtte til utdanning via fagforeningen din.

Informasjon med forbehold om trykkfeil.

Tekst og informasjon hentet fra Folkleuniversitetets Fagskole, og tilhører dem.

Studiepoeng: 60

Søknadsfrist 15. april 2024
(Restplasser 31. mai – 1. september)

Oppstart 12. september 2024