Biologi
Bærekraftig akvakultur/matproduksjon
Få oppdatert kunnskap om hvordan du unngår skader og sykdommer, lær å bruke ny teknologi. Bærekraft er veien til kvalitet, bedre omdømme og økt lønnsomhet.
Studiet - som går over 4 måneder med oppstart i november - tar utgangspunkt i oppdrett, men har overføringsverdi til forvaltning av lokale fiskevann og matproduksjon generelt.
- Bred kunnskap om dagens utfordringer og løsninger
- Innsikt i relevante krav og reguleringer
- Bærekraftige løsninger med tanke på fór, lokaliteter og hvordan unngå/behandle sykdom
- Bærekraft og teknologi som verktøy for innovasjon i næringen
Kunnskap
Etter fullført kurs skal studenten:
- ha tilegnet seg kunnskap om de anatomiske og fysiologiske egenskapene som gjør at fisk kan leve under vann.
- forstå hvordan fiskens immunsystem fungerer.
- ha generell kunnskap om vanlige sykdommer hos fisk.
- ha generell kunnskap om fiskevelferdsindikatorer og hvordan man kan forebygge og behandle stress/sykdom.
- kunne forklare hvordan ulike fysiologiske prosesser reguleres.
Ferdigheter
Etter fullført kurs skal studenten:
- identifisere anatomiske strukturer hos fisk.
- tilberede og undersøke enkle histologiske preparater fra fisk.
- kunne gjenkjenne de fleste viktige organer og vevstyper, samt skille mellom friskt og sykt vev.
- kunne skrive laboratorierapporter og tolke laboratorieresultater.
- kunne diskutere hvilke faktorer som påvirker fiskevelferden og oppdage tegn på stress/sykdom.
Generell kompetanse
Etter fullført kurs skal studenten:
- kunne utveksle synspunkter med fagpersoner og delta i faglige diskusjoner.
- ha erfaring med laboratoriearbeid.
- ha erfaring med å jobbe i team.
Ingen krav.
Grunnleggende kunnskaper i biologi.